Lederuddannelse – for alle ledelseslag

Lederuddannelse – for alle ledelseslag

Lederuddannelse kommer i mange forskellige former og farver. Dette gør lederuddannelse, fordi den er målrettet mange forskellige målgrupper. Selvfølgelig primært ledere, men ledere findes jo også i mange forskellige varianter. Man kan være leder i det lokale supermarked eller måske i en større fagforening. Enten som direktør eller leder af en afdeling. Man kan være leder i større koncerner, og man kan være frivillig leder i genbrugsbutikker. Alle disse forskellige slags ledere (og alle dem, som jeg ikke har nævnt) har brug for lederuddannelse. Og ligeledes de personer, der aspirerer til at blive ledere. Ja, endog måske også de mennesker, der ikke har noget med ledelse at gøre, har brug for lederuddannelse? Lederuddannelse styrker nemlig ikke kun rent faglige kvalifikationer, men kan også være i stand til at styrke mellemmenneskelige kvaliteter, og hvem kan ikke bruge en forhøjet evne til at navigere i det sociale rum? Lederuddannelse sikrer desuden selvfølgelig også den enkeltes rent faglige evner til at lede, hvem end det nu skulle være. For at lede er (i hvert fald nogle gange) en intrikat ting, og det er nødvendigvis ikke noget, som man bare kan ”naturligt, selvom det selvfølgelig falder nogen nemmere end andre. Nej, ledelse er som en muskel, der konstant skal trænes, for ellers bliver den slap. Lederuddannelse er altså lederfitness, der sikrer, at ”ledelsesmusklen” forbliver stærk og sund. Ingen træning, ingen muskler. Det samme med ledelse.

Lederuddannelse – nødvendigheden af at holde sig opdateret

Fortsat lederuddannelse kan synes unødvendig, hvis man som leder har mange år på bagen. Man har måske ledet folk i mange år efterhånden, og det kan synes svært at få øje på, hvorfor man skal blive ved med at dygtiggøre sig, når man allerede synes, at man selv er rigtig dygtig. Og dette er da helt sikkert også tilfældet. Der findes mange ledere derude, som igennem rigtig, rigtig mange års erfaring har oparbejdet og udformet et kompetent ledelsesniveau. Og hatten af for det. Men virkeligheden er jo ikke statisk. Denne ændrer sig hele tiden. Og ligeledes de mennesker, som skal ledes. De ændrer sig jo også. Og en ny virkelighed kalder på ny dannelse. Den kalder på lederuddannelse, der skal sikre, at man begriber denne nye virkelighed og disse nye mennesker korrekt. Man kan ikke lede mennesker, som man ikke forstår. Så selvom man tror, at man har regnet den ud, at man kan sole og varme sig i sin allerede (imponerende mængde af) rekvireret viden, så skulle man måske overveje, om man virkelig har ret. For hvem kan ikke finde et punkt, hvor man kan forbedre sig?

Lederuddannelse – få sendt lederen afsted

Lederuddannelse er altså rigtig godt, og det er bare om at få sendt lederne afsted. Så hvis du er medarbejder eller måske endog leder af ledere, så opfordr dem endelig til at komme afsted på lederuddannelse (og dig selv hvis du er leder). Lederuddannelse vil kun styrke jeres ledelse og forbedre jeres output. Så det er bare med at få sendt lederne afsted. Hvad venter I mon på?