Eltrucken – et godt og fint alternativ

Eltrucken – et godt og fint alternativ

Eltrucken er en gaffeltruck, men ikke en hvilken som helt truck. Det er selvfølgelig let at gætte, men lad mig skære det ud for dig i pap. Eltrucken er en elektrisk gaffeltruck. Når jeg nævner ordet truck, vil du måske uvilkårligt komme til at tænke på de trucks, der bliver drevet af enten benzin eller diesel. Måske du endog forestiller dig et lille hyggeligt tableau, hvor den lille truck hyggeligt tøffer rundt og besørger sine hverver. Eller måske forestiller du dig et mere frygtindgydende tableau, hvor store og stærke maskiner kommer buldrende og masende frem på et stort lager i et hæsblæsende tempo. Alt dette afhænger af din associationsrigdom. Men virkeligheden er dog trods alt en anden. Der forefindes også maskiner, der ikke sviner vores miljø til, men som samtidig ikke går ned på saft og kraft. Eltrucken er en sådan maskine. Her er der ikke nogen udstødning, der gjaldende og sprængende brøler hallen op. Nej, eltrucken kører i stedet for på et batteri. Hvilket gør den (i hvert fald potentielt) til en bæredygtig løsning, som lagerindustrien kan tage i afbenyttelse for at afhjælp og aflaste vores alle sammens klima, som vi jo er nødt til at beskytte.

Eltrucken – de mange forskellige udgaver

Eltrucken er selvfølgelig ikke kun én slags elektrisk truck. Det siger jo næsten sig selv. Men jeg nævner det, hvis du nu (min kære læser) skulle være i tvivl. Nej, ”eltruck” udgør en paraplybetegnelse for alle de mange forskellige eltrucks, som der kan findes ude i verden. Og her er der mange. Eltrucks er der rigtig mange forskellige af. Det er kun din indbildningskraft (Immanuel Kants famøse opfindelse), der sætter grænserne for, hvor mange forskellige du kan forestille dig. Og virkeligheden udmatter endda nok i virkeligheden denne indbildningskraft, for der findes sikkert flere, end du overhovedet kan forestille dig. Jeg vil her blot nævne nogle få eksempler. Der findes trehjulede versioner, som kan være bygget til at operere (ligesom en reachtruck) på trang plads. Disse fremstiller det amerikanske firma Hyster bl.a.. Lige nu kan man købe tre forskellige udgaver. Men der findes også firehjulede eltrucks, og her er der hos Hyster rigtig mange forskellige varianter at vælge imellem lige for tiden. Hele 10 forskellige modeller kan man vælge. Og hvilken eltruck man skal vælge, afhænger helt af de behov, som man har. Disse eltrucks (og ligeledes de trehjulede) kommer nemlig i forskellige modeller alt efter, hvilken funktion de skal varetage. Og ligeledes alt efter hvilken vægt, som de skal løfte. Forskellige modeller har forskellige vægtklasser.

Eltrucken – køb en stærk maskine

Eltrucken kan man altså med tryghed vælge at købe. Man skal ikke være bange for, at den ikke kan levere de samme muskelkræfter, som andre tungere og mere konventionelle maskiner kan levere. For den skal nok levere. Det handler bare om, at du først skal finde ud af, hvilken maskine du har brug. Så tænk dig godt om, inden du vælger. Men vær tryg i visheden om, at du vælger imellem kvalitetsmaskiner.