Din guide til permanent hårfjerning

Både mænd og kvinder kan være genetisk disponerede for særlig kraftig hårvækst, som kan være til stor gene og give anledning til megen frustration i hverdagen. Ganske almindelig hårvækst kan dog også være belastende. Særligt her i de varme sommermåneder er det rart at kunne vise lidt hud uden at skulle bekymre sig om uønsket hårvækst. De mest almindelige hårfjerningsmetoder med skraber eller voks har ofte en lang række bivirkninger. Irriteret hud, røde knopper, indgroede hår eller rifter efter skraberen. Metoderne er ligeledes meget tidskrævende og smertefremkaldende.

Der må være smartere måder at komme uønsket hårvækst til livs på, tænker du. Svaret er heldigvis ja. Behandlinger med en særlig laserteknologi kan fjerne hårene permanent.

Få professionel behandling

I stedet for at bøvle med skraberen i badet hver dag og de efterfølgende røde knopper kan du efter en laserbehandling smide skraberen i skraldespanden. Laserbehandlinger foretages oftest rundt om munden på overlæbe eller hage, på benene, i armhulen, i bikinilinjen eller på ryggen. Der er dog behandlingsmuligheder uanset, hvor du drømmer om at komme uønsket hårvækst til livs. Det er vigtigt, at du vælger en certificeret behandler, når du har besluttet dig for at få fjernet hår med laser. Hos Cerix.dk er de eksperter i permanent hårfjerning, og du er sikret en kvalitetsgaranti, da alle behandlere er specialuddannede i at udføre laserbehandlinger. Du kan booke en tid til en konsultation i en af deres mange professionelle klinikker fordelt rundt i hele landet, og du får herefter en skræddersyet behandlingsplan, der er tilpasset dig og dine ønsker.

Sådan virker permanent hårfjerning

Permanent hårfjerning med laser har størst effekt på folk med lys hudtone og kan kun ramme mørke hår. Ved en laserbehandling benyttes nemlig en særlig lyskilde kaldet IPL (Intenst Pulserende Lys), som er indstillet til at overføre energi til særligt pigmenterede strukturer i huden. Når lyset rammer et mørkt hårstrå, overføres energien fra lysstrålen hertil, og hårsækken destrueres. Det brændte hår vil herefter vokse ud og falde af et par dage efter behandlingen. Resultatet af permanent hårfjerning er meget individuelt, da det afhænger af både hårfarve og hudtype. Hår har forskellige vækstfaser, og derfor kræver det ofte mellem 6-8 laserbehandlinger i samme område for at blive helt kvit med hårene. De ødelagte hårsække vil ikke danne nye hår igen, men nye hårsække kan vokse frem i forbindelse med for eksempel hormonelle forandringer. Derfor er der et fåtal, der må forvente vedligeholdende behandlinger for et vedvarende hårfrit resultat.