Te-brygning med på tur

te

Du skal gå ud i det blå. Du har taget masser af varmt tøj på, men det er alligevel en smule koldt udenfor. Hvad i alverden skal du dog stille op?

Du kunne spørge din gamle bedstemor, oldemor eller tipoldemor. For sikkert er det, at te-drikning ikke ligefrem et en ny trend, som vi mennesker pludselig har fundet på.

At drikke varme væsker, når det er koldt, har vi formentlig gjort i mange årtusinder. I hvert fald har vi gjort det i mere end 1000 år.

Ud i det blå med dejlig varm te

Ud over at det giver varme i hele kroppen er det også knaldhyggeligt. Det kan være i form af en termokande, hvor du kan dele ud til dine mange venner på jeres picnic.

Det kan også være tetilbehør, som skal bruges til at tilberede teen på jeres vandretur i det fri. Særligt når man har trasket rundt en hel dag, kan teen virkelig hjælpe kroppen med at restituere.

Hvis man vandrer i bjergene kan det være et middel mod at undgå højdesyge, som kan være en forfærdelig pine, befinder du dig i 3000 meters højde. Derfor anbefales det altid, at du tager den lækker kop te med, som kan hjælpe på situationer.

Noget andet er, at du faktisk i et varmt klima vil have bedre af at drikke varme drikke. Det kolde vand sætter kroppen i gang, da den nu skal varme vandet op til din temperatur.

Så drik te for pokker. Det går til al slags vejr, og ingen siger nej til en god kop te.

te

Te-brygningens lange historie

Teen har været med os igennem i hvert fald 1000 år. Det er stadig uvist, hvornår vi begyndte at drikke teen og bruge den til helbredelser.

I hvert fald kan den spores tilbage til meget tidlige kinesiske skrifter, hvor den har haft en hellig funktion – hvorfor ellers bruge tid på at skrive om den.

Men formentlig har vi mennesker brugt teknikken med at tørre urter, planter og frugter for bagefter at smide dem i varmt vand lang tid før. Årsagen til, at vi kun kan gætte om det er, at skriftsproget kun har eksisteret i omkring 1 % af den tid, der har været mennesker på jorden.

Vi ved, at vi har kunnet lave ild i flere årtusinder. Vi har fundet gamle potter. Måske har teen en endnu længere historie, end vi lige går og forestiller os.

Den helbredende te

Den hellige og helbredende te er faktisk måske helbredende. Teen indeholder masser af olier, vitaminer og mineraler, som er gode for kroppen.

Teen indeholder også noget jern og koffein, så du kommer hele paletten rundt. Det kan faktisk have en helbredende funktion på din krop. Og så bruget te ofte i forbindelse med restitution og afslapning.

I mange tilfælde har vi brug for at falde ned til jorden og slappe af, her er teen genial. Den varme drik giver en vis ro, når man får den hellige drik ned gennem svælget.

Så tag den med på ud i det fri og husk generelt at drikke meget mere te.