Restaurantmad i coronatiden

Er du en af de typer, der virkelig nyder god mad? Eller har du måske bare savnet restauranterne i løbet af nedlukningen?

Ligegyldigt hvad, er der i hvert fald en løsning til problemet. Det er nemlig muligt at få den gode restaurantmad og endda også restaurantoplevelsen igen. Herunder kan du læse de forskellige muligheder du har, enten med eller uden coronapas.

Take-away

Igennem hele nedlukningen har take-away været redningskransen for dem, der elsker restaurantmad, men også for restauranterne selv. Take-away konceptet er dog blevet udvidet lidt, netop af denne grund.

Det er nemlig muligt at få f.eks. brunch som take-away – noget man normalt ikke havde overvejet. Det har også været muligt at få større måltider som f.eks. påskefrokost som take-away. Der er mange steder, der er begyndt at føre take-away, så hvis det bare er maden, du savner, så er det bare med at søge på dit yndlingssted med det samme.

Udendørsservering

Der er nu også begyndt at komme muligheder for servering på selve restauranten, og det er der mange, der har savnet. En af mulighederne er udendørsservering. Udendørsservering fungerer fuldstændig som normalt.

Du går hen til restauranten, beder om et udendørs bord og bliver sat ved et uden videre, hvorefter du kan begynde at bestille det, du vil have.

Det kræver hverken negativ test eller vaccine. Det kan også være rigtig lækkert, hvis vejret er dejligt. Hvis vejret dog i stedet er lidt træls, og måske begynder det at regne, lige når du har fået din mad, så er der ikke meget at gøre. Du må nemlig ikke blive rykket indenfor uden videre.

Indendørsservering

Indendørsservering er nemlig en smule mere bøvlet eller i hvert fald krævende. For at få et bord indendørs er det nødvendigt med et såkaldt coronapas.

Det vil sige, at du skal have foretaget en test, og den må maksimalt være 72 timer gammel, når du skal sidde i restauranten.

Hvis du er blevet fuldt vaccineret, behøver du selvfølgelig ikke en test. Det næste step er at bestille bord.

Det skal gøres mindst en halv time inden reservationen. Det virker måske ikke som det største problem, hvis du alligevel er vant til at bestille bord, inden du skal spise f.eks. aftensmad. Der, hvor det for mange bliver lidt besværligt, er hvis man er oppe i byen en eftermiddag og vil have lidt frokost og en kop kaffe. I dette tilfælde må man bare huske sig selv på at bestille bord 30 minutter i forvejen.