Køb bæredygtigt tøj

Mange ønsker at leve mere klimabevidst. Er du en af dem, kan du med fordel starte din nye bæredygtige og klimabevidste stil med at kigge på din garderobe. Læs med her og bliv klogere.

Kvalitet over kvantitet

Når det kommer til at udleve en mere klimabevidst og bæredygtig stil, er garderoben et forholdsvist nemt sted at starte. Her har du nemlig selv kontrollen, og alle livsstilsændringer starter med dig selv. Begynd med at rydde godt og grundigt ud i din garderobe. Vælg kvalitet over kvantitet. Tøj af gode holdbare materialer eller af materialer, som er særligt bæredygtige, er bedre for klimaet. Behold dit bedste tøj. Det der har mange år i sig, både hvad angår holdbarhed, men også i forhold til om tøjet går hurtigt af mode eller ej. En god sort festkjole i et tidløst design, lavet af gode kvalitetsmaterialer, kan for eksempel have mange år i sig endnu. Tænk langsigtet, når du rydder op i dit klædeskab. Sørg for, at du har både sommertøj og vintertøj nok, og overvej om det faktisk er nødvendigt med 4 par sandaler. Alt det tøj du ikke længere skal bruge, må du endelig ikke smide i skraldespanden. Sørg i stedet for, at det ryger til genbrug, eller sælg eventuelt noget af det online. På den måde ved du, at dit gamle tøj får en endnu længere livscyklus for eksempel som en del af et nyt produkt.

Få en bæredygtig garderobe

Du kan nok ikke undgå at købe tøj igen på et eller tidspunkt i fremtiden. Det skal du heller ikke. Du bør dog tænke lidt mere bæredygtigt, når du shopper tøj. Uanset om du køber dit bæredygtige tøj online eller i fysiske butikker. Gå altid efter tøj, som du kan se dig selv bruge i mange år fremover. For eksempel tøj i en god kvalitet som eksempelvis cashmere pullovers. Cashmere uld går aldrig af mode, og med en pullover eller sweater i cashmere, har du et stykke kvalitetstøj, som du kan have glæde af i mange år. Er du i tvivl om, hvilke materialer du skal gå efter, så kan du kigge efter andre ting. For eksempel om tøjet er øko-mærket, eller hvor det er produceret. Det har helt sikkert en betydning for klimaet om dit nye tøj er fragtet fra den anden side af jorden, eller er produceret i Europa, om det er fløjet herti,l eller om det er fragtet på skib.