3 positive ting, vi kan tage med os fra Corona krisen

I lang tid har nedlukninger, isolation, restriktioner og PCR og rapid test været en del af vores hverdag. Skoler har været lukket, vi har arbejdet hjemme og har haft et langt mindre socialt samvær, end vi har været vant til. 

Endelig er vi på den anden side af Corona pandemien, og fra d. 1. Februar kategoriseres sygdommen ikke længere som samfundskritisk. Vi er nu tilbage til en helt normalt hverdag. Men er den i virkeligheden helt ligeså normal som før? Corona pandamien har stadig aftryk i vores hverdag, men ikke alt er negativt. Faktisk er der flere positive ting vi kan tage med os som en læring fra de to lange og hårde år, som har påvirket hele verden. 

Nye arbejdsrutiner

Arbejdspladser har været lukket og når vækkeuret ringede tidligt om morgenen, betød det for mange, at man ikke længere skulle ud af døren. Tværtimod skulle man være klar til en ny dag på hjemmekontoret. Selvom arbejdspladserne ikke længere er lukket, og langt de fleste nu er tilbage fysisk på deres job, er der stadig kommet en ny struktur på mange arbejdspladser. Vi har taget digitalisering til os som aldrig før, og har lært at kommunikere endnu mere effektivt med hele verden fra vores egen hjemegn. Det har givet mange fordele, både for virksomheder og de enkelte medarbejdere. 

Sammenhold

Vi lærte at holde sammen uden at være sammen. Vi gik igennem Corona krisen som samfund, land og verden. Vi lærte også at sætte pris på vores relationer, og mange fik et tættere sammenhold med deres familier, som de var “tvunget” til at bruge ekstra meget tid sammen med under nedlukninger. 

Nye vaner

Under krisen, hvor mulighederne for underholdning, cafeliv og bylivet var lukket ned fik mange øjnene op for at nyde naturen i steder. Gåture blev en naturlig del af hverdagen for mange, og rejse kunne man ikke. Klimaet har haft godt af en stilstand i flytrafikken, og måske har vi lært at vi godt kan holde ferie tættere på hjemmet og spare flyrejsen væk – om ikke andet blot engang imellem.